Útakadály - Újszeged 4:2

2011.01.11. 09:28

 Új év, új forma.Új fények...

Kezdők: Csoki-G-Nigi-Csabi-Ádám-Huba
Csere: H.Peti, Karesz, Igor

Erősítésként Hajnal Petivel sikerült megérkeznünk a találkozóra, ellenfelünknek HP rossz kabalának bizonyul az elmúlt időkben, nem nagyon találják az török áfium ellen való orvosságot :)

Ellenfelünk teljes harci díszben és felállásban, megkésve érkezett a találkozóra. Az első etapot mi kezdtük, és az első percektől próbáltuk szorosra húzni a védekezésünk szíját, nem sok területet adva technikás ellenfelünknek, kemény és határozott defenzivitásunkon azonban sikerült rést találnia a fehérmezeseknek. Gábor akaszkodott össze hét méteren Kaszával, a spori szabálytalannak látta, a megítélt szabadrúgást pedig Tipó értékesítette egy ravasz, lapos lövés formájában, mely Ádám és Csoki lábai-kezei között talált valahogy utat a hálónkba (0-1).
Nem túl jó előjel a gyors bekapott gól nekünk, pláne az Újszeged ellen, de pár perc múlva ismét egált mutathatott az eredményjelző egy kísértetiesen hasonló esetet követően: Ádámot akasztották 7-8 méteren, a megítélt pontrúgás mögé Huba állt, majd belsővel elengedett lövésével - mely a sorfal szélén elmozduló ember (Tipó?) helyén talált utat magának -  egyenlített az 'Akadály. (1-1)

Pörgött tovább a meccs, ellenfelünknél volt talán többet a labda, sok driblivel próbáltak meg zavart okozni védelmünkben, azonban az újabb találatukat mégis inkább magunknak köszönhettük. Viszonylag kényszeredett helyzetben Igor passzolt Hubának a félpályánál, én azt hittem Igi jön tovább kényszerítőbe, de a visszapasszolt lasztira rácsapott az ellen, a hirtelen támadt 2 az 1 elleni szituációt pedig magabiztosan értékesítették, a kiszolgáltatott helyzetbe került Csokinak nem volt esélye a csikicsukival szemben. (1-2)

Tartogatott azonban még meglepetést az etap, ellenfelünk támadását követően a hatosunkon belül akadt el a játékszer valakiben, a bogyesz Huba elé került, aki először csinált egy cselt a saját hatosunkon belül (helyben főbelövés jár az ilyenért), majd kikeveredett a jobb szélre, ahol elment a Thomas Mann-i eszmeiség hordozója mellett, a mintegy 2500 Joule mozgási energiára szert tevő TGV ellen pedig ilyenkor már nincs mit tenni, az ellenfél hatosának széléhez érve lendült a jobb lábam, a zsuga talán a kapus lábai között talált utat. Gábor persze már a fejét fogta, mert HP érkezett középen, nade Nigi jellemzésének megfelelve "csőlátásom" nem ismer se istent se embert :) Azt hiszem az életben nem lövök több ilyen gólt, el is fáradtam benne, kértem is egyből a cserét :) (2-2)

Felvillanyozva az egyenlítő találattól egy tőlünk nagyon ritkán látható, remek találattal magunkhoz ragadtuk a vezetést: a HP-G-Ádám trió alighanem malomjáték vb-re készül, mert mesterien vittek végig egy támadást:G vette át középen a játékszert, kitette Petinek jobbra aki egyből visszatálalt, ekkor a másik oldalt is bevonva centerünk Ádámot hozta helyzetbe, aki a remek helyzetből csinált kihagyhatatlant a ziccert, a zsugát végül pedig Gábor pofozta be a kapu torkából. (3-2)
Érdekes mellékvágánya a találatnak, hogy sikerült Török Péterrel beszélnem, aki kiderítette, hogy a háttérből végig egy Legenda instruálta gólszerzőnket, Csabi folyamatosan "...és fuss..." kiáltásokkal terelte a támadást a gólig. Ezt nagyon sok krónikás kifelejti az összefoglalókból, pedig egy híres találat igazi ízét ezek az apró nüanszok adják. ;)

A második etap Csoki rológyártói munkásságát hivatott dícsérni, portásunk egy kósza legyet sem engedett át a gólvonalon, nemhogy a lasztit. Eddig nem csillogtatta ezen erényeit, de nagyon sokszor jött ki ellentmondást nem tűrően a kapuból a magas lasztikra, ezzel is páni riadalmat okozva az egyszálbél támadókban, már-már szokásává váló jéghokis mozdulataiból is csillantott párat az öreg, egy Nigin megpattanó lövést úgy szedett ki reflexszerűen a bal alsóból, mint Huba az utolsó jegesteát a hűtőből :) Védelmünk is megtette a magáét, nem hagyta magát szó szerint torkon ragadni, pedig az ellen bátran alkalmazott minden piszkos trükköt, melyre védőinknek - és itt Nigit emelném ki elsősorban - mindig volt válasza egy-két koccintás formájában (és nem pertut ittak a legények...)
Az egész meccsen egyébként nagyon jól működött a besegítés, ha már úgy tűnt, hogy valakiről sikerül lefordulni, akkor mindig volt ott valaki, aki odalépett, hogy megakadályozza a támadást.
Hogy megnyugtató legyen az előny, arról HP gondoskodott, aki labdaszerzését követően terelgette egy kicsit a lasztit, a behúzódó védő ellen pedig 9-10 méteren elővette az életveszélyes balos spiccet, melyre ezúttal sem találtak gyógyírt, üstökös módjára sűvített be a rövid sarokba csaptunk negyedik találata. Tipikus HP gól, hogy a SportsIllustratedből idézzek: "The Lightning Left strikes again" (4-2)

A félidő végére az Újszeged mezőnyjátékosra cserélte kapusát, így "emberhátrányban" játszottunk, de a kapunk így is érintetlen maradt, sőt nekünk nyílt alkalmunk újabb gólszerzésre, de Huba lövése a kapufán csattant, a hatosnál a kapuval szembe kerülő Karesz lövését pedig G lopta le Achilleusz lábáról, talán nem látta Karesz érkezését. Egy bedobást követően Csabitól kaptam az ampert amiért nem adtam neki a játékszert, ám míg velem pörölt nem vette észre, hogy Igor pont elé fejelte vissza a lasztit, így még egy helyzet oda lett; mókás szituáció volt :)
Ha még higgadtabbak vagyunk, akkor talán több is lehetett volna közte, de ne legyünk telhetetlenek, így is nagyszerű győzelmet arattunk, és ami még fontosabb gólokat rúgtunk. Nem is emlészkszem, de elenyészű mennyiségű ívelésünk volt...

Gratula mindenkinek, szép győzelmet értünk el.

A bejegyzés trackback címe:

https://utakadaly.blog.hu/api/trackback/id/tr372575978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrielt 2011.01.11. 10:09:44

Hát ez elég viccesre sikerült Huba :) Igazából nem is írok semmit, mert így kerek. Az ice tea, Török Péter, Thomass Mann ütött...

tyetyo 2011.01.11. 10:45:03

Jaja, csatlakozom :) .. azt hiszem született egy új szállóigénk: kiszedte, mint Huba az uccsó ice teát ... :) És valóban alig íveltünk, Gabesznek azt a kettő rövidre sikerültet meg minden meccsen elnézzük :)

PistolPete 2011.01.11. 12:37:05

Köszönöm a dícsérő szavakat.Természetesen a mozgási enegeria számítása is valós alapokon nyugszik :)

Plesike 2011.01.11. 14:36:11

Gratulálok Cicusok! Ügyesek vagytok, de tényleg. Huba, te meg baromi jól irkálsz-firkálsz :-). Ha Sördög lennél azt mondanám, hogy Kurva jó vagy!
süti beállítások módosítása