Sördögök - Útakadály 2:3

2010.01.05. 14:47

























Na hát kérem szépen! Amit azt fenti "eredményjelzőnk" is mutatja, a Sördögök elleni szokásos megarangadó Útakadály győzelemmel ért véget! De haladjunk szép sorban...

Kezdők:
Csoki - Nigi - Igor - Gábor (sérült) - Tomi - Huba
Cseréink: Patrik, Ádám, Peti, Karesz

Páran már korábban a helyszínre érkeztünk, én magam bementem a Sördögök barlangjába búékolni, természetesen a dögök pezsgővel a kezükben fogadtak, jól is tették, hogy már ekkor megitták, a meccs után nem lett volna kedvük hozzá :)) Köszönöm Plesinek a kortyintót, jót tett ;) Azt már meg sem említem, hogy a dögök közül egyedüliként Csabi nem jött át köszönteni, persze ez nála a pszichikai hadviselés egyik fegyvere lehet (nyilván nem a legütősebb:P ). Persze tisztában voltunk vele, hogy a Kárpátok Ginola-ja skizofrénné válik, ha fociról van szó, ebben most párjára talált Igor személyében...

Nagy elánnal vetettük bele magunkat a találkozóba, melynek hangulatából a dögök kapusa is kapott egy kis ízelítőt mindjárt az elején: a rombolásos, mindent elütök ami az utamba kerül kijöveteléről ismert Atosz az első percben megpróbálta eme fegyverét alkalmazni, de csúnyán belenyúlt a lecsóba, mert éppen Gábor volt a kiszemeltje, akiről úgy pattant le, mint rozsdás acélról a zománc. Nem is tetszett neki a fordított szerepkör, de hát ugye aki a tűzzel játszik...A második percben aztán már hajolhatott is maga mögé a hálóba, miután Tomi cselezte ki a jobb oldalon, kapuba guruló labdáját Csabi próbálta meg valahogy menteni, de nagyon beleakadt a lába, így gyakorlatilag öngólt szerzett...Persze lehet, hogy csak hezitált az öreg Xabi, hirtelen nem is tudta merre van arra :)) (0-1)

Nagy volt nálunk az öröm, hogy mindjárt az elején sikerült egy kis piperidin tartalmú távol-keleti fűszernövény-őrleményt törnünk ellenfelünk orra alá, persze ők sem voltak restek, és gyakorlatilag egy percen belül egyenlítettek: Tomi került  a hatosunk környékére viszonylag tisztán, nem túl erős lövésébe azonban Kokó is beletette a lábát, melybe végül még Csoki is beleért, de az egyenlítő gól megszületését már nem tudta megakadályozni. (1-1).

Innentől kezdve a meccs normalizálódott, a laszti a dögöknél volt többet, Attila jól kavargatott, ám támadásban a kilences magasságában többnyire elfogyott a tudomány - védelmünk szilárdsága és kapusunk szokásos magabiztossága rendre megálljt parancsolt az ellen próbálkozásainak. Mi is a szokásos játékunkat hoztuk, előreíveléseink és kontráink hordoztak magukban némi lehetőséget, de őszintén szólva a játékidő zöme azért mezőnymunkával folyt. Atosz megint mutatott egy trükkös bűvészkedést egy hulló faleveles lasztival, de egyéb izgalmas esemény nemigen történt. Hanem aztán jött a második találatunk: egy bedobást követően Huba birkózott Tomival a hátán, ha jól emlékszem, akkor végül is Tomi közbepiszkált (ha nem így volt,majd kijavít) ám a bogyó így éppen Ádám elé került, aki kíméletlenül kilőtte a rövid felsőt. (1-2). Szép találat volt!

Az első etap már nem tartogatott túl sok mindent, nálunk Igor hosszúra érkezései hordozták a veszélyt (az egész meccsen egyébként), odaát pedig egy Kokó általi oldalhálós lövés  érdemel említést, így vezetéssel mehettünk neki a második játékrésznek.
Korábban már említettem, hogy két fociskizofrén is volt a pályán, egy kicsit kitérek erre is: Csabi minden meccsen őrült tekintettel szántja fel a pályát, ha gurul a labda olyan, mint a foxi: semmi más nem éredekli  csak a győzelem -és vele kapcsolatban ezt már kezdjük megszokni, (bár személy szerint én nem tudok minden körülmény között azonosulni ezzel a dologgal). Hanem aztán nálunk ma Igor is vért ivott, így aztán rendkívül parázs összecsapásokat produkált e két titán (Titan-tight end...:) Igor zokon vette Csabi két megmozdulását, az egyik egy talpalás volt a másik pedig egy földön fekvős megrúgás - én nem láttam egyiket sem, így nem kívánok állást foglalni, de úgy tiszta a dolog, hogy Csabi álláspontját is leírjuk, mely szerint a földön fekvős dolognál nem látta merre a bogyó, és úgy kaszált, és mielőtt bocsánatot kért volna, Igor már a torkánál volt, a talpalás pedig tualjdonképp nem is volt az. De ezt majd ők megvitatják.  Hozzáteszem a játékvezető egész meccses következetességet nélkülöző ténykedése is nagyban hozzájárult a kialakult helyzethez.

Nézzük a lényegibb dolgokat: a második játékrész hasonló mederben zajlott, mint az első, a Sördögök nem rohant az eredmény után, higgadtan próbálták meg összehozni az egyenlítő találatot, sokat volt náluk a pöttyös, de nem sikerült rést találniuk védelmünk pajzsán. Nálunk is mindenki teljes odaadással és koncentrálással küzdött, kellő létszámú cserénk volt, így sikerült tartani a fordulatszámot. A nyomás erősödésével és az idő múlásával egyre feljebb húzódtak a dögök, amire egy gól volt a válaszunk: Attila kavargatott középpályánál, valamelyikünknek csak szabálytalan eszközökkel sikerült elvennie a labdát, ám a bíró spori nem figyelt vagy nem vette észre, a megszerzett ladával Ádám gyalogolhatott a dögök kapujáig, és megszerezte csapatunk harmadik találatát! (1-3).

Még nagyobb pressziót fejtett ki a sördög támadóalakulat a bekapott gól után, hiszen már nagyon égette a talpukat a hátra levő pár sovány perc, és egy jobb oldali játékot követően szép passzal találták meg a hatosra üresen érkező Plesit, aki nem hibázta el, és egy gólra csökkentette előnyünket.(2-3)

Már csak két-három perc volt hátra, hál' istennek nem estünk bele a szokásos gyermekbetegségünkbe, és nem rohantunk előre fejvsztve - persze Igort kivéve :))
Az utolsó percben még egy szögletet követően Kokó majdnem megszerezte az egyenlítést, ám lövése a rövid felső felett süvített el.

Izgalmas és érzelemgazdag talákozón három ponttal gazdagodtunk. Gratulálok mindenkinek, külön kiemelném Igor és Ádám teljesítményét.
Jól jellemzi Igor hőfokát a következő jelenet:
Meccset lefújták már 5-6 perce, mindenki a kispadnál piheg.
Igor:
"-Kár érte, mert nyerhettünk volna..."
"-De Igor! Nyertünk 3-2-re!"
"Igen??? Komolyan??", majd egy kis hatásszünet, és teli torokból ordítva" Akkor a k*rva *****"

Hát igen. A meccs heve néha éget :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://utakadaly.blog.hu/api/trackback/id/tr801648768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrielt 2010.01.05. 17:52:41

Ez jó lett Huba :) Hát igen, Igor újjászületett a meccs végén... Csabihoz pedig kihívjuk Csernus doktort (vagy Joshi Bharatot) következő alkalommal.

tyetyo 2010.01.05. 19:18:15

Még egyszer gratulálok srácok a győzelemhez, férfimunka volt. Jó az összefoglaló Huba, természetesen egy-két részlet kimaradt, de majd azt az én summázásom komplementálja.
Ami az Igor-Csabi csörtét illeti: mindkét esetben szabálytalankodtam, először talpaltam, de nem az a szörnyű "rátartok a lábadra" fault volt, hanem a labdára, nem is nyújtott lábbal. A második esetben nem akartam megrúgni, magam mögé kaszáltam, hogy hátha ott a labda, őt találtam el. Fault, bár előtte én az ő faultjától estem el, nem gond, ahogy az sem, hogy egyből utána feljött szöglethez és gyakorlatilag fellökött, de még mindig nincs harag, benne van! :)
Az is hozzátartozik a bulihoz, hogy egyszer sem nyílt ki utána és előtte sem a szám, kivéve talán a 3. gólt követő egy percet.
Szerintem nálam jócskán több ember játszott ezúttal felfokozott érzelmi állapotban, inkább az Akadály soraiból, szóval ezt a Csernus dolgot nem értem, hacsak a győzni akarás nem pszichológiai eset :).
Meccs után sem szólt át a Sördögök pad az Útakadályhoz ... és ez így is volt rendjén!
Szép győzelem volt, legközelebb visszavágunk! ;)

PistolPete 2010.01.05. 20:38:35

Köszi Csabi! Várom már a te irományod is, mert eléggé szűkös mostanában a termés felétek. Remélem ez a meccs megindítja a szóáradatot nálatok is ;)
Az érzelmi állapotokat nézve szerintem megvolt a felfokozottság, de korántsem akkora mértékben, mint az mondjuk az előző meccsen. Mellesleg most értünk haza a kedd esti kispályás játékból, és a dögök kapott egy kis elégtételt :) Persze a főétellel mi jól laktunk, a desszertre már nem maradt sok kapacitásunk:))

tyetyo 2010.01.06. 10:05:39

Elkészül majd a Sördögök verzió is, hatalmas kontrasztot azért ne várjatok, nem lesz mint csámcsogni :)
A meccs előtt én általában a melegítéssel foglalkozom, pezsgőzésre, bratyizásra ott a lehetőség a meccs után. Ennek ellenére én átfutottam a meccs előtt a másik térfélre, és akivel ott sebtiben találkoztam, azt üdvözöltem, sajnálom, hogy a többiek inkább nem is akartak észrevenni :)))))))).
Az Igor-Csabi csörtéhez még azért hozzátartozik, hogy ez az egész szituáció maximum 5 perc volt az egész meccsből, előtte és utána sem volt semmi vérengzés egyikünk részéről sem, ahogy én is csak Ádám ellen csináltam 1 db faultot. Szóval - bár már megszoktam, hogy szeretitek mindenben megkeresni a drámát :) - ez egy jó kis meccs volt, a foci dominált, ti nyertetek ezúttal.

Gabrielt 2010.01.06. 10:57:45

@tyetyo: ez van, egy kannibál vagy Csabi, ezen nincs mit szépíteni :)

Gabrielt 2010.01.06. 10:58:28

@tyetyo: Ja, és mindenki korrektül játszott, a leggyengébb láncszem a spori volt...

Dolph ' tomi ' Lundgren 2010.01.06. 17:44:25

Szeva' Srácok! Korrekt összefoglaló, a ti szemszögetekből. A miénk kicsit más lesz, de a lényegen nem fog változtatni. Jó meccs volt, győztetek, és a győzelmet soha nem kell megmagyarázni! Gratulálok a haladás sikeres lassításához! üdv. mindenkinek

PistolPete 2010.01.06. 17:49:53

Köszi Tomi!
Várom már a ti összefoglalótokat is, úgy lesz kerek egész, remélem Csabi tolla is újra fogni kezd, mert eléggé beszáradt mostanában :)

Gabrielt 2010.01.06. 18:07:15

Lehet, hogy az öreg Krémi máshol (is) mártogatja a pennáját... Kösz Tomi, az öreg higgadt eleganciától másra nem is számítottam!

ilyesa19 2010.01.06. 22:29:16

Szép volt Srácok!! Így tovább 10-én is!!!

Plesike 2010.01.12. 15:16:22

Szia Huba!Hogy van az, hogy a Sördögök elleni eredmény még aznap délelőtt felkerült a blogra,míg az O'neill elleni meccsetek krónikája még sehol sincs?! :-)

PistolPete 2010.01.12. 15:34:28

Hogyhogy nincs??

Nézd csak meg jobban Peric :)))

Plesike 2010.01.12. 15:40:38

Mexikó..Mexikóóó
süti beállítások módosítása