Útakadály - Újszeged 3:5

2009.10.12. 08:15

Kellő létszámmal játszottunk, normálisan volt cserénk, is ez utóbbit azonban egyesek nem veszik figyelembe, és kellő meghalás nélkül töltik el perceiket a pályán. Pedig ez a meccs sem volt veszett fejsze nyele, hiszen mi húztunk eggyel, de aztán 4 találat a másik oldalról jött. Én rohadtul felb*sztam magam, ami pár emberen biztos, hogy csattant, de most is ideges leszek, ha valakin azt látom, hogy nem rakja bele szívét-lelkét abban a pár percben amíg a pályán van, ha meg kifogy a szusz belőle, akkor a betyárbecsülete nem hozza le őt.

Ennél most már szinte csak nehezebb meccseink lesznek, amin hozni kellene legalább 5-6 pontot, hogy esélyünk legyen bennmaradni. Mivel három meccs van hátra ez az elmúlt meccsek játékát nézve ez hasonló reménnyel kecsegtet, mint a magyar válogatott dél-afrikai repjegye. Ezen a vonalon szépen mehetünk vissza a 'B' ligába tahók közé játszani, azt hiszem nem ezért küzdöttünk az elmúlt pár évben...

Én a magam részéről a következőkben is hasonló vérmérséklettel óhajtok pályára lépni, mert máshogy nem látom értelmét (ez biztos családi vonás nálunk Csokival). Ebből kifolyólag biztos odamondogatok annak, akiben nem látom a tüzet, ez velem is megteheti bárki, ez így jogos, még ha én sem fogom ezt mindig annak érezni...

Változtatnunk kell valamit, mert nem jó úton van a mostani szekerünk, ez gondolom mindenki belátja, ha a tabellára pillant. Az akadály játékosainak képességei alapján ennél jóval többet tudunk, ha mindenki akarja.

Viszontlángos.

Beszélgessünk róla...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://utakadaly.blog.hu/api/trackback/id/tr21444039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrielt 2009.10.12. 08:22:25

1., Még 5 meccs van hátra
2., Igazad van
3., Akinek nem inge...

tyetyo 2009.10.12. 10:33:37

Na hát akkor jön a szakértésem :) ... most már láttam kívülről is jópár Akadály meccset, talán a rutin miatt véleményt is alkothatok szakmai oldalról ...
Kezdjük hátulról ... kapus ... most Frici volt, de vegyük Csokit azért alapnak ... szerintem Csoki rengeteget fog, ez abból adódik, hogy sok a helyzet ... erről majd később ... a kapuban nincs gond szerintem, Csoki egy kicsit gyorsabban játékba hozhatná a labdát, de ennyi ... védelem ... Nigi, Igor, Gabesz ... amikor felállt a védelem, szerintem piszok jók vagyunk .. a gond ott adódik, amikor rosszul osztjuk el az embereket és fórban jönnek. Ez több mindenből adódik: sokszor abból, hogy a védőink egy-egy felívelt labdát egyből visszaküldenek a mezőnybe, sokszor ellenfélhez. Persze van, amikor fejjel ez kikerülhetetlen, de rengeteg szituáció van, amikor lefülelünk egy átadást és ahelyett hogy levennénk és kontrát vezetnénk, visszarúgjuk a mezőnybe. Ez önbizalomhiányból adódik, nem hisszük el, hogy meg tudjuk csinálni. Igor szerintem az egyik legjobb védő a ligában, ezt a hibát viszont ő követi el legtöbbször. Máskor akkor jönnek előnyben, amikor elöl rosszul osztjuk el az embereket. Ez is több dolog miatt lehet: vagy valaki elől folyamatosan üldözi a labdát és elveszi más emberét, vagy amikor már elvégezték a kirúgást, még háttal kocogunk vissza. Zolival előfordul, hogy egy az egyben is átmennek rajta és nem éri utol a delikvenst. Ennyit a védelemről ...
Középpálya: a feladat a labda elkérése, átvétele, és pontos passz lenne, vagy esetleg egy ritmusváltás csellel. Hiányposzt. Ennek ellenére, amikor én vagy Ádám fenn vagyunk a pályán, nem kapjuk a zsugát a legtöbbször. Gabesz íveléseit mindenki ismeri :))))) ... ez egyébként megint azért van, mert nem merjük a másiknak odarúgni a labdát, elöl csak messzebb van a labda, kisebb a veszély.
Csatársor ... Huba, Zoli, Karesz ... szerintem elöl nincs gond. Egy kis kreativitás elkelne, de szerintem egész jó a helyzetkihasználás (pl. a Sördögökhöz képest). Azt kell még megérteni, hogy a csatársor is a védelem része, ha ők támadnak. Embert fogunk, ezért akár a kapunkig követni kell az embert.
Rögzített szituációk: saját bedobás, saját szöglet. Nem elég, ha két ember van elöl, egy biztosító ember hátul bőven elég. A többi viszont mind mozog!!! Nem elég állni egy pozícióban!
Vannak szituációk, amikor nagyon helyesen a védők is becsatlakoznak a támadásokba, ilyenkor felérnek a kapu elé. Viszont a támadás végén ezek a védők nézzenek fel, nem kell automatikusan hátra sprintelni, mert legtöbbször megvagyunk hátul, a védőket pótolják ilyenkor a többiek!!! Gabesz ez főleg rád igaz! Majd ha kimegy a labda, akkor elég rendezni a sorainkat, addig mindenkinek el kell tudni látnia a védőfeladatot akár utolsó emberként is. És beszélni, beszélni, beszélni ... ki kit fog, ezt mindig kommunikálni.

Néhány szó a rövid passzos játékról: ennek sok feltétele van ... először is el kell szakadni a védőtől, hogy kapni tudjuk, aztán max egy érintéssel át kell venni és egyből tovább passzolni az ugyancsak védőjéről leváló emberhez (optimális esetben akár átvétel nélkül egyből). Na most ebből a védőtől pillanatnyi elszakadás és a gyors labdaátvétel hiányozni szokott nálunk, enélkül viszont nem megy ...

Első szösszenetnek talán ennyi elég, de egy valamit hadd idézzek Bak Peti idegenlégióstól: el kellene dönteni, hogy focizgatni akarunk, vagy az eredményre törekszünk! Mert az előbbibe belefér a tingli-tangli játék, az utóbbinál nagyon keményen kell küzdeni...

PistolPete 2009.10.12. 14:35:59

A gyors, rövidpasszos játékhoz sem gyors, sem labdabiztos emberünk nincs. Ha majd lesz, akkor gyakorolhatjuk. Addig gazdálkodjunk abból amink van...

tyetyo 2009.10.12. 14:58:34

@PistolPete: Huba, a gyorsaság nem is olyan fontos, 2 méterre mindenkitől el tud bárki szabadulni ... persze azok dinamikus mozgások, fárasztóak.

Yonderboi 2009.10.12. 15:02:36

Nos nekem is megvan a véleményem egyes emberek játékáról és hozzáállásáról, de annak nem a pályán játék közben adnék hangot! Valaki nem attól lesz "jó" focista, hogy hangosan ordibál és osztja az észt amiből neki sem jutott több mint a másiknak! A csapat meg attól volt eddig is csapat, hogy egymást segítve és támogatva tudott focizni! Én a magam részéről nem értek egyet a fent megfogalmazottak egy részével és az a hang amivel ezt közlik nem intelligens tanult emberhez méltóan adják elő én abból nem tudok és nem is akarok érteni és tanulni.

tyetyo 2009.10.12. 15:02:50

"Én egyetértek vele, a saját szemszögemből annyit, hogy: „egyrészt nem bízunk a társban, hogy meg tudja csinálni, másrészt egy rossz előreívelés még mindig kevésbé veszélyes, mint egy rossz passz hátul” – hát ez így van, a sok kellemetlen tapasztalat után sajnos az ember „jobb a békesség” címén inkább ível… persze nem ez a megoldás. Én szívem szerint nem játszanék hátvédet, mindig is utáltam, bár lehet, hogy máshol még kevesebb a hasznom, de szívesebben lennék center. Igor és Nigi simán megoldják hátul…" by Gabesz ...

Egyébként nem is lenne hülyeség Gabit előrakni állócenternek ... csak Huba is szereti a beülős csatárt játszani, két ilyen ember meg elöl csak elveszi a másik elől a helyet ...

tyetyo 2009.10.12. 15:07:45

@Yonderboi: Karesz, most nem a pályán vagyunk, ez egy jobbító szándékú disputa, amibe belefér szerintem egy-két vehemensebb hozzászólás is. Nyugodtan mondd el a véleményed most, fontos hogy senki se tartsa magában!!! A Sördögöknél ezért vannak a csapatértekezletek ... ott minden ki nem mondott ellentét elő szokott kerülni. Én nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, akkor is ha esetleg az az én személyem is érinti!

PistolPete 2009.10.12. 15:44:00

Én is kíváncsi vagyok, úgyhogy nehogy nekem magadban tartsd a rossz érzéseket :)
A pályán (vagy a cserepadról) való beordibálások pedig mindannyiunk jellemzői. A fejlődéshez szerintem nem elég az, "hogy nem baj, hogy századjára is elkövetjük ugyanazt a hibát, majd következőre sikerül...", vagy legalább is néha ki kell zökkenni ebből.
Csoki kiabálós taktikája is eredményre vezetett, igaz megvolt annak is az ára,de legalább előre megyünk. Abban is igazad van Karesz, hogy a kiabálás nem a megfelelő közlésmód, de a meccs hevében senki ne várja már el a másiktól, hogy babits-i poéta módjára fűzze a szavakat serkentően íves mondatokba :)
Lehet rám is haragudni, én vállalom a saját elb*szott dolgaimat is (a tegnapi gólt is beleértve természetesen). Az mindenesetre sokat jelent, hogy egyikünk sem megy el a tegnapi "teljesítmény" mellett szó nélkül, és ez jó dolog.
Meg kell találnunk a megoldást (és a hangsúly a többes számon van), és nem én akarom megmondani a faszát, mert én sem értek a focihoz, csak szeretem.

PistolPete 2009.10.12. 15:49:14

@tyetyo: Ezt a G elöl van dolgot én már korábban felvetettem, és szerintem lehetne belőle profitálni, ha megtanulnánk/megtalálnánk a mögöttes terület biztosítását, gondolom én a nagy eszemmel. A rövid passzos, elszakadós megjegyzéshez annyit, hogy én magamról kb. 10 perc folyamatos hajtást tudok feltételezni egyszerre, mert utána nincs több szufla. És ebben a játékban az első embernek rohadt sokat kell visszafutni, az általad már korábban vázolt okok miatt. (mert az elpasszolt felpasszok, előrevágások miatt sokszor kerülünk hátul létszámhátrányba, és akkor lehet sprintelni, mielőtt baj lesz. ha meg visszaértél, akkor meg uzsgyi előre, hogy legyen elöl opció)
Lényeg a lényeg: fogynom kell ! :))

Yonderboi 2009.10.12. 16:18:33

@PistolPete: Ami nekem betette a kaput, hogy a pálya széléről hangosan mindenki által jól halhatóan elhangzik egy ilyen mondat: Minek cserélünk egyáltalán maradtunk volna fent ,mert nincs értelme cserélni! Szerintem én vasárnap délelőtt el tudom magam foglalni a családommal és a mecset is tudok nézni a TV-ben! És akár mennyire is csodálkozásra ad okot, de focizni megyek ki (azt gondolom nem én akarok mindenáron kezdőbe lenni és a pályán eltölteni 40 percet)! Ha nekem nem megy a játék akkor nem erőltetem mint ahogy már az előző meccsen is bebizonyítottam. Az meg hogy egyes emberek a foci hevében hülyeséget kiabálnak sajnos szükséges rossz! Ez nem azt jelenti, hogy nem fogadok el kritikákat de a faszságot nem viselem jól (legyen ez a meccs heve vagy a magánélet)!! És ezen a meccsen voltak ilyenek bőven! Én szeretek ebben a csapatban játszani és remélem, hogy tudunk is (legyen az bárhol bármelyik osztály)!!!

Csoki bá 2009.10.12. 16:33:23

Én ugyan nem voltam ott sajnos vasárnap, de úgy általánosságban tudok beszélni a meccsekről. Sajnos a korábbi bajnokságokban sokszor bevált jó fegyverünk az ívelést az elmúlt pár meccsen nem tudtuk jól használni, ezért ötlött fel mindenkiben, hogy kell valami mást is csinálni, mint az ívelgetést. Zoli mondta a rövid passzokat, ami szerintem jó ötlet, csak ezt sokat kell gyakorolni, 1 meccs alatt nem lehet ezt betanulni, ehhez több időre van szükség, de nyilván meglesz a gyümölcse. Valaki még mondta a vissza passzokat is, hogy az kevés nálunk, én ebben is látok rációt, sokszor van érkező ember hátulról, csak a csatár nem veszi észre, pedig egy visszagurítással elég jó helyzet nyílna a felfutó ember előtt. Ha ezt a 3 dolgot tudnánk variálgatni minden meccsen akkor már jók vagyunk.

Másik dolog, hogy a passzok sokszor harmat gyengék, nem jutnak el a célig, inkább lőjük meg a labdát és menjen ki, mint hogy az ellenfél rácsapjon.

Harmadik, hogy a távoli lövéseket is lehet erőltetni, nem hiszem, hogy bárkit lebaszot volna valaki azért, mert 9-10 méterről vállal egy lövést. Persze nem Hubára gondolok, aki 0 fokos szögből is vállal, de vannak emberek, akik többet lőhetnének.

A negyedik, hogy kapu előtt páran nem akarják ellőni, hanem inkább tolnak rajta még 1-et, ezt el kell felejteni, ha valaki 3-4 méteren ott áll a kapuval szemben, akkor az igen is vállalja el, kihagyja nem gáz, ha ad egy passzt, de az rossz, és leindítanak belőle, az sokkal nagyobb gebasz.

Védekezéssel csak akkor van gáz, amikor az ellenfél védői jönnek előre, és azt játszzák mint a Digital kapus kigurítja a védőnek, az középre passz, majd fut fel, középről vissza a felfutó védőnek, na eddig már nem tudjuk követni, mert a felfutó védőt nem követik a csatárok, innentől kezdve emberelőnyben vannak… Én ezt az egy hibát látom a védekezésben mást nagyon nem.

Hajrá Akadály!

Gabrielt 2009.10.13. 06:54:02

Még annyit, hogy Ádámmal azt beszéltük, hogy valakinek - praktikusan Csokinak - kellene hátulról irányítani az egész csapat mozgását, az első két embertől kezdve.

Csoki bá 2009.10.13. 11:13:58

@Gabrielt: Én megpróbálom szívesen, majd látjuk hogy megy a dolog...:) Ez alatt nem azt értem, hogy leordítom mindenki haját:)
süti beállítások módosítása