Útakadály - Újszeged 2:1

2010.04.12. 08:49

A tegnapi kellemetlen fiaskó után, a mai ellenfelünk erejét ismerve össze kellett szednünk magunkat. Sajnos Peti játékára nem számíthattunk, Zoli is távolmaradt, Karesz érkezésével azonban egy cserével indultunk az ütközetbe.

Az első percek játka után lehetett látni, hogy Kaszáék más felfogásban fociznak, mint sok A ligás csapat, és úgy éreztem, hogy ez fekszik nekünk. Sokszor hagytak nagy nyílt területeket, melyekre több-kevesebb sikerrel próbáltunk beindulni. A játékban odaát volt többet a labda, bár sem Kaszának sem Mariónak nem volt túl sok kedve ehhez a találkozóhoz, azért óvatosan kell lenni velük, mert egy-egy pillanat is elég lehet nekik. Támadásaikat azonban védőink, és a pazar formát kifogó Csoki bácsi rendre hatástalanította. Nigi, Igor, Gábor hatalmasatt védekezett, és Patrik is igyekezett kivenni a részét a védekezésben is fiatal titánunk nem szégyellt odalépni ha kellett, azt hiszem mindenki küzdését dícséret illeti. Előre játékban a szokásosnál  többet passzoltunk rövideket, a gólt azonban egy klasszikus "akadályos" ívelés hozta: egy újszegedi támadást követően Csoki végezte el a kirúgást, mely remek ívben szállt a hatosnál helyezkedő Hubi felé, csatárunk átvette a labdát, majd hátán a védővel tolt egyet rajta és a következő mozdulattal remek lövéssel lőtte ki a hosszú sarkot. (1-0)

A találat egy kicsit felpörgette odaát a fordulatszámot, áttevődött a játék a mi térfelünkre, nagy volt a nyomás védőinken és kapusunkon, de remekül álltuk a rohamokat. Kaszáék technikázását gyakran szabálytalanul tudtuk csak megállítani, sok közeli szabadrúgást ítéltek odaát, legveszélyesebb megmozdulásuk azonban egy a félidő lefújását megelőző fejes volt: egy ívelésre Kasza emelkedett, Csoki rosszul jött ki (de azért sikerült zavarnia) a bólintás azonban szerencsére a kapufánk tetején landolt.

Egygólos vezetéssel fordultunk tehát a második játékrészre, melyben tovább fokozta a nyomást a fehér mezes gárda. Sok apró passz, kényszerítő, elfutás odaát - és persze remek védekezés és klasszis kapusteljesítmény itt. Csoki a nap védését is bemutatta, nyolc méterről Márió (wo ist der Zauberer??) eresztett el egy hatalmas löketet, a sorfal mellett elszáguldó bombát hálóőrünk fejjel hárította - Rácz meg is jegyezte, hogy a nap védése :) Csoki egyébként egészen ihletett állapotban védett, ha mondjuk 3-4 gólt bemegy, akkor sem lehetett volna egy szavunk sem, de hát megint zárva volt a csemegebolt - legalább is egy ideig.

A nagy nyomást nem bírtuk ki végig, Kasza keverte be magát két csellel a hatoson belülre, Csoki próbálta szerelni, de mellette is sikerült elvinni a bogyót, kapusunk lábában a csatár elesett a bíró pedig a büntetővonalra mutatott - a hetest ellenfelünk értékesítette, így pár perccel a vége előtt egálra állt az eredményjelző (1-1)

A hátralevő négy-öt percről azt gondoltam, hogy jó az egy pont, csak maradjuk koncentráltak, de egy mókás jelenet aztán három ponttal ajándékozott meg minket. Nigi végezhetett el bedobást amivel a hatoson belül ólálkodó Gábort vette célba, a bedobás azoban túl hosszúra sikerült, és egyenesen az ellen kapusa felé szállt, aki suta módon paskolt bele, és saját hálójába továbbította a játékszert - igazi youtube-ra való mozdulat volt :) (2-1)

A hátralevő két percben még egyet lőhettünk volna a kinyíló újszeged ellen, azonban a 3-1 ellen végigvitt támadás végén Huba hat méterről a felső kapufát találta el Patrik előkészítése után. Pont olyan lövés volt, mint a keddi meccsen a dögök ellen :)

Fortuna segédletével három ponttal gazdagodtunk, amit tegnap a szerencse elvett tőlünk azt ma visszaadta - ilyen ez a játék :)

 Meccs embere: Csoki

A bejegyzés trackback címe:

https://utakadaly.blog.hu/api/trackback/id/tr451913721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrielt 2010.04.12. 09:45:39

Az öreg jól védett nagyon... hozzáteszem az első félidős Kasza fejesnél lemaradt a védő (Huba?), ill. az első félidőben volt 3-4 ígéretes kontránk, kicsit nagyobb koncentrációval nagyobb különbség is lehetett volna a félidőre. Igor az első félidőben több alkalommal is megúszott a bal oldalon, nem volt embere, ezt kihasználhattuk volna.

Yonderboi 2010.04.12. 09:51:13

Az ellenfél nem emberfogóban védekezett és a terület amit kaptunk sajnos nem tudtuk gólra váltani. Ez részünkről hiba!!! Viszont voltak passzok ez meg jó út!
A védekezés jól ment egyszer én váltottam el, de rendben volt a dolog.

CSOKI-nak külön gratula jár mert amiket fogott az felsőbb osztályban is megdicsérik!

tyetyo 2010.04.12. 18:07:03

Valóban nagy napja volt Csokinak, ehhez az is kellett, hogy a két jómadár, Kasza és Márió rá volt kényszerítve, hogy messzebbről lövöldözzön, ziccerig nem tudták kijátszani a zsugát. Az is szerencsés volt, hogy hátul a két öreg védekezett, Huba és Patrik is jól megélt köztük. Felhívnám a figyelmet Igorra, már meccsek óta bátran lép bele a támadásokba, de nem használjátok ki, nem kapja vissza a kényszerítőket, nem veszitek észre.

PistolPete 2010.04.12. 20:21:47

Igen, Igor tényleg jól fut fel, sajnos azonban nincs a zsigereimben,hogy tudjam,ő érkezik, jó párszor el is rontottam az utolsó passzt. Erre figyelni kell, mert gólok maradnak Igi lábában!

Yonderboi 2010.04.12. 21:50:33

@tyetyo: Igaz Igor sokszor felfut, de sokszor elkapkodja a passzokat és hergeli msgát!!

Csoki bá 2010.04.13. 16:03:01

Köszönöm, tényleg ment a védés, de bármilyen jól is ment, ha a védelem nem zár ilyen jól, és nem szorítjuk ki Kaszát és Máriót, akkor biztos nem ennyi az eredmény. Szóval jó volt a védelem is nagyon, illetve a csapat közepe, csatársora is szépen zárt vissza, ha mindig így lenne, akkor bajnokok lennénk:)

Igorra pedig tényleg több támadást lehetne játszani, elég erős löketei vannak az öregnek, legalább is melegítés során mindig megkínál egy-két jó lökettel, szóval figyeljünk rá.

Legenda csapatársunknak(aki nem tudná Csabiról van szó(bár ki ne tudná :))) köszönjük a szurkolást. Minek kell történnie, hogy ismét egy csapatban játszunk?
süti beállítások módosítása