Útakadály - Sördögök 4-0

2010.03.28. 19:26

Rangadóval kezdőtött hát el a tavaszi forduló, már-már hagyománnyá válik, hogy ez a meccs a nyitómeccs, persze ennek lehetnek előzményei is :)

A mérkőzés előtt valamennyi Útakadályos felölthette új mezét, mely igen szépre sikerült, valószínűleg ellenfelünk figyelmét is elvonta, Plesi biztosan nézegette, hogy is áll Gáboron az új szerelés :))

Ami a sorunkat illeti:
Csoki-Igor-Nigi-Gábor-Peti-Huba (cserék:Zoli,Karesz)

Létszám ügyileg a túloldal igencsak belehúzott, ennyi dögöt egy rakáson ritkán láttam, nálunk azonban Tomi,Ádám,Patrik trió hiánya előzetesen nem sok jót sejtetett.

Ahogy az várható volt a kezdés után a túloldalon volt sokat a labda, szokásos türelemjátékkal keresgették a rést a védőfalunkon, de szervezettségünk okán erre nem sok lehetőségük volt. Nálunk is a szokásos kontrajáték, valamint az előreívelésekből kihozható veszélteremtés volt a támadások alapja, valamint - mivel itt még bírtuk erővel - kicsit feljebb toltuk a védekezésünket, próbáltunk nem lehetőséget biztosítani a szélső felfutásokhoz. Egy Plesi által eleresztett szélső löket azért Csokit is némi tornára sarkallta, a hosszú alsóra tartó lökést ketrecünk őre magabiztosan paskolta ki.

Ezt leszámítva érdemi helyzet nélkül teltek az első percek, majd aztán gyakorlatilag a semmiből sikerült gólt találnunk: egy előreívelt labdát Pilu próbált Plesihez fejelni, ám Hubának sikerült megelőznie, talppal maga elé tette a pöttyöst, és lesz ami lesz alapon egy egészséges erejű lövést kanyarított belőle. A laszti nyílegyenesen ment előre majd a hatos magasságában lefelé indult, és Atosz lába között a hálóba vágódott. (1-0)

Az első találat nem sokat változtatott a játék képén, minket megnyugtatott a vezető gól, és a védekezést - ha lehet - még tovább pontosítottuk. Sokat beszéltünk, mindenkiben láttam-éreztem a tüzet, ami egy ilyen meccsen "must have". (ezentúl beépítek egy-egy angol kifejezést mást sportágakból:) ) A dögök továbbra is bukdácsoltak a lábaink által emelt akadályokban, meddő mezőnyfölényükből nem sikerült gólt összehozni, bár Vidi Zoli egy remek tüskét eresztett meg a rövid felső irányába, de kapusunk Hasek módjára emelgette kezeit, így nem sikerült bevenni a várát.

A sok támadás relatíve sok szögletet eredményezett Plesiéknek, ám ebből mi szereztünk találatot: Csabi szögletét követően Balázshoz került a laszti, Nigi könnyedén szerelt, majd gyorsan passzolt az induló Peti elé, aki a középpálya magasságában mesteri passzal szöktette Hubát ( a passz épp elfért Pilu lába alatt-mellett), aki a hatosnál okosan eltolta a kimozduló kapus mellett a játékszert, majd az üres kapuba lőtt - a menteni igyekvő Kokó még bele tudott kapni a bogyóba, de a második találatot már nem sikerült megakadályoznia. (2-0)

Ha egy üzlet beindul! A kétgólos előny ellenére a dögök nem emeltek a hőfokon. Talán úgy lehettek vele, hogy úgyis bedarálnak minket (gondolom ezt majd megcáfolják a kommentekben), de ahelyett hogy felkapaszkodtak volna egy gólra, ismét Atosz gyakorolhatta a maga mögő nyúlás, és hálóból kibogozás folyamatát: szögletet kaptunk, melyet Huba lőtt be élesen a kapu elé Gábor irányába, aki Plesi őrzéséből próbált elszakadni, mely úgy sikerült, hogy az érkező labda a villámgyors sördög lábáról saját kapujába pattant. Majd Plesi leírja, hogy ő egyáltalán szándékosan ért a labdába vagy lábon lőttem, mert én nem láttam sajnos. Lényeg a lényeg: 3-0

Piros-fehér a labdánk, zöld a mezünk, három a magyar igazság - s hogy mi hiányzik? Hát persze, hogy a ráadás :) Na ez sem maradt el. Megmondom őszintén, halvány fingom sincs, hogyan került elém a labda - ezt is írja le valaki: egy bedobást kaptunk mely után két sördög is szerencsétlenkedett a labdával, a játékszer azonban valahogy Huba elé került, aki ballal nyolc méterről  kilőtte a rövid felsőt.(4-0)

Remek első félidei teljesítménnyel mentünk bele a második etapba, melyet értelemszerűen a védekezés oltárán áldoztunk fel. Sok okunk nem volt kitámadni, négy fával mentünk, remek védekezésünk mögött remek védőink sorakoztak. Ha egy-egy ellentámadásból összejön valami, annak örülünk, de nincs az az isten, hogy egy hátsó kinyílás miatt bekapott góllal mi pörgessük fel az apátiából a dögöket. Ennek megfelelően öltük a játékot ahogy tudtuk, zéró kockázatot vállatunk - a túloldal pedig talán Csabi üvöltözésének hatására, kezdett kettesbe kapcsolni, de valahogy nem volt élet a sörösök támadásában.

Azért több veszélyes helyzetig jutottak odaát: egy szögletet követően Csabi lövését kapta ki Csoki a rövid felsőből, majd Plesi eresztett rá egy bombát, lövése nagyon mellé ment volna, de pont a két méteren álló Csabi elé került a játékszer, kimozduló kapusunk azonban arra késztette a támadót, hogy megemelje a lasztit, ez azonban túl jól sikerült és fölé szállt a bogyó. Nekünk is volt azért egy nagy helyzetünk, egy labdaszerzésből indított kontra Zolit találta meg, aki befelé húzott a jobb szélről, elfektette Atoszt, majd középre tálalt, azonban passza nem jutott el Gáborig, így az újabb találatunk elmaradt. A nyomás ellenére azért azt furcsáltam, hogy számtalanszor úgy passzolgattak odaát, mint ha ők vezetnének, arról nem is beszélve, hogy két embert leszámítva senkinek a szemében nem láttam a tüzet...Ez persze nem a mi gondunk :)

A továbbiakban a játék képe mit sem változott, a fehér mezes alakulat próbált összehozni legalább egy találatot, de Csoki bácsi csemegeboltja ma sajnos zárva volt. A félidő több gólt nem hozott, egy G-Bala ütközést igen, illetve másfél perccel a vége előtt Pisti kiállította Csokit, aki nem akarta visszaadni a labdát, egy rosszul elvégzett kirúgást követően megítélt szabadrúgás után... - illetve visszaadta, csak hátrafele dobta el - persze, aki nem tudja, hogy az öreg mögött komoly évtizednyi kosárlabda múlt van, az könnyen azt gondolhatja, hogy ez szándékos késleletés volt, én azonban azonnal felismertem a no look pass-t a mozdulatban - váratlan, de pontos megoldás volt, Magic sem csinálta ezt szebben annak idején a showtime Lakersben :)
Pisti - miután számonkértük, hogy ilyet még életében nem fújt - csupán annyival kommentált: " Így is azt mondják rám a Sörödögk, hogy elfújom a meccsüket..." na köszönjük - és persze senkinek nem kívánom azt a racionális logika mentén folytatott levezetést, amit kapusunk kíméletlen módon fog számonkérni minden hasonló esetben Somán, hát Soma - Good Luck! :)

Én már kicsit fáradt voltam ezért beálltam hálóőrnek, és persze clean sheet-tel zártam :)

4-0-ra nyertünk, egy bitang erős kerettel felálló Sördög alakulattal szemben, nálunk a megcsappant létszám ellenére egy remek első, és egy okos második  félidei játékkal magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok valamennyi Akadályosnak a nyújtott teljesítményért - igazi csapatként álltunk helyt.

A meccs egyébként a legfair-ebb összecsapásunk volt, gratula érte mindkét alakulatnak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://utakadaly.blog.hu/api/trackback/id/tr481875552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrielt 2010.03.28. 19:59:34

Egy dolgot kifelejtettél Huba: MAN OF THE MATCH: HUBA!!! Mindenkinek, aki ott volt gratulálok. Külön köszönöm az ellenfélnek, hogy ilyen fair-ek voltak, fordított esetben nálunk szakadt már el cérna, de remélem ebben is fejlődünk majd. Ja, és a győzelemnek akkor van igazi értéke, ha követi még sok-sok a következő hetekben. Jövő héten csapatkép az új mezzel!

PistolPete 2010.03.28. 20:01:43

Thx. Kijött a lépés. Előre tovább a megkezdett úton :))

tyetyo 2010.03.28. 20:11:46

Gratulálok még egyszer az uraknak, jók voltatok, okosan játszottatok!

ilyesa19 2010.03.28. 22:48:37

Leírom ide is: Gratula a győzelemhez!!!!

Plesike 2010.03.29. 07:50:42

Jó a cikk Huba, bár nem mondanám a tegnapi keretünket bitangerősnek.Igaz az "ellen" felmagasztalása még tovább növeli a győzelem értékét :-)

Yonderboi 2010.03.29. 08:52:44

A 4. gólnál szerény személyemtől kettő sördögön keresztül került a fantasztikus :-)) formában lévő Huba elé.

Dolph ' tomi ' Lundgren 2010.03.29. 19:05:13

Gratulálok a győzelemhez, Huba volt a kiválasztott vasárnap, nekünk meg nem ment be semmi. Elcserélgettük magunkat, kevés volt a hernyó, meg hát ugye én sem játszottam..:-))
Várjuk a visszavágót!

PistolPete 2010.03.29. 19:45:06

Köszi Tomi!
Remélem a visszavágóra felépülsz, mert ellened az igazi a küzdelem! ;)
süti beállítások módosítása