Útakadály - Sördögök 1:4

2010.09.12. 19:18

Az örökrangadó, melynek egyik csapat sem a legjobb előjelekkel vágott neki: a Dögök csere nélkül, már egy meccsel a lábaikban, mi pedig majd' egy csapatra való alapembereink nélkül kezdtünk meg a meccset.

Az első félidőn első részében a Sördögök irányítottak, de annak ellenére, hogy hátul folyamatosan elváltottunk, nem tudták megszerezni a vezetést, sőt, mi kerülhettünk volna előnybe, ha Geri középre tett labdáját jól találom el 4 méterről... nem így történt, és ezt meg is büntették, hogy ki lőtte fogalmam sincs, de a lényeg, hogy 1-0-oda.

A félidő második fele talán már a miénk volt, leginkább arra emléxem, hogy sorra rugdostuk a szögleteket, de mindig volt egy "dög", akiben elakadt Laci, Geri vagy Peti lövése. Az egyik ilyennél Atosz esett össze, még az is lehet, hogy a labda sem volt ott, mindenesetre rosszul lépett, kiment? a bokája. A félidő végén Krisz állt be a helyére.

A második játékrészben a dögök taktikusan visszahúzódtak, kontrákra építettek, amihez meg is voltak az embereik. Egyszerű volt ez a játék, felívelték Kokóra, aki vagy levette, és tette az érkezőknek, vagy (és inkább ez volt gyakrabban) Igor megelőzte, de a felpasszát elvesztettük és jött az ellentámadás. Egy ilyen végén jött a második gól is: 2-0. Ekkor mindent egy lapra feltéve támadni kezdtünk, és egy előreívelést (kb az elmúlt 30 meccsen összesen nem volt ennyi belőle, ebből is látszik, hogy halott volt ma az előrejátékunk, vagyis inkább a középpályánk) követően Geri csúsztatta meg az alkalmi kapus fölött a labdát, gól: 2-1.

Vérszemet kaptunk, és ekkor talán a legvérmesebb Sördögök (értsd: Csabi és Plesi) is elismerik, volt számos gólszerzési lehetőségünk (pl. amikor Laci feltette nekem, tök egyedül, bár háttal a kapussal szemben, sikerült egy hülyeséget - vagyis semmit - csinálnom vele), a gól csak nem jött. Ekkor jött a foci törvényszerűsége: 2 kontra - 2 gól. A vége 4-1 oda.

Összességében van mire fogni, de kár lenne, nem voltunk jók, pontatlanul játszottunk, és még így is, egy kis koncentrációval a fontos pillanatokban hozhattunk volna legalább egy döntetlent. A sördögök rutinja jól kijött, 2-0 és 2-1 után is azt játszották, amit kellett, nekünk muszáj volt kitámadni, amit ők jól kihasználtak. Sokkal szigorúbb és szervezettebb védekezés kell, az embereket követni kell (ld. szabadúgás gól), ha már magad mögé kell nézni, hogy hol az embered, akkor késő, lefutni nem fogod. A támadásból védekezésbe átváltásoknál pedig MINDENKINEK vissza kell futnia! Az utolsó passzoknak, amik most középpályán voltak, pedig sokkal pontosabbnak kell lennie, ami szimpla koncentráció. A kapu előtt pedig a legegyszerűbbet kell választani - és ezt elsősorban magamnak mondom. Semmi baj, jövő vasárnap a Digital ellen javítunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://utakadaly.blog.hu/api/trackback/id/tr12291227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PistolPete 2010.09.12. 21:08:24

Gratula a küzdésért, nem lehetett egyszerű...Ahogy olvasom sikerült csak a a szokásos, megint elkerülhető gólokat kapnunk (ez már az ezerszer lerágott csont, bár ezt az inget senki sem veszi magára, nem csak az nem, akinek nem tulajdona...) ehhez jött még az alapemberek hiánya, így azért ez sok a rutinos dögök ellen.

Gabrielt 2010.09.12. 21:36:35

Az első góljuk szépen ki volt játszva, a második egy szöglet "figura" volt, amit le lehetett volna követni, csak menni kellett volna Plesivel, aki elvégezte (majd kapta vissza).

Plesike 2010.09.12. 21:47:09

Jó meccs volt, sok mindenben egyetértek a cikkel, de azért szerintem:az első félidőben 4-5 1 méterről kihagyott tuti ziccerünk volt és egy szót sem szólhattatok volna ha 4-0-val fordulunk.Ezt követően már akadtak helyzeteik nektek is, de az az 1-2 RomaPeti próbálkozás elhalt.A Gólotok egy tipikus Akadályos felívelés utáni csúsztatás volt, de ezután is nyugodtan szerezhettünk még volna több gólt is, csak ekkor meg Csoki(az Akadály legjobbja a mai napon)mindent fogott!A végén meg Kokó végre rátalált a Góllövő cipőjére.Összességében úgy éreztük a meccs után, hogy sokkal simábban kellett volna nyernünk még úgy is, hogy ha valamelyik Csapatot tartalékosnak lehetett nevezni akkor azok egyértelműen mi voltunk( Csere nélkül, Xabi félsérült, a kapuban Krissz és mindenki lábában már egy meccs).Huba meg Ádám nagyon hiányzott elől az Akadályból!Zárásként, mint ahogy kezdtem eme hosszúra sikeredett kommentemet, nagyon jó kis sportszerű meccset játszottunk.Soha rosszabbat!

Yonderboi 2010.09.12. 22:27:09

A játék képe alapján egy X is igazságos lehetett volna! Ez talán a játékunk képe alapján kifogásolható lenne, de ha a végét nem kapkodjuk és a Gabi, Peti Geru helyzetekből egy bemegy... ! Gratula a Sördögöknek jó kis meccs volt.

Gabrielt 2010.09.12. 23:37:29

Plesi...mindig megmosolyogtatsz, de hát ezért szép ez :)

tyetyo 2010.09.13. 00:03:41

Hát Karesz, olvasd el a mi nézőpontunkat is, valszeg az igazság valahol a te kommented és az én összefoglalóm közt van, de az semmiképp sem egy döntetlen :) ... szerintem nem játszottatok jól (mi sem, de a győzelmet nem kell megmagyarázni), ma elmaradtak azok a formás, legalább 3-4 húzásból összehozott igazi helyzetek, esetlegesség uralkodott a támadásaitokban, és ez nem a mi védelmünk dicsérete. Peti nagyon igyekezett, aranyos volt :D ... porcos térddel és rossz bokával jó volt futni mellette és hallgatni a ritmusos szuszogását :D ... azért szeretlek Peti! :))))))

Gabrielt 2010.09.13. 07:21:23

@tyetyo: távol áll tőlem, hogy megbántsalak Csabi, de: ez a mi blogunk, itt a mi túlzásaink vannak, a mi szemszögünkből, még ha néha ezek elég messze is vannak az igazságtól, nincs szükség arra, hogy tüskéket szórj,(vagy megalázkodj, mint tetted azt egy másikon). Szerintem a tieteken is van nem egy költői túlzás, mert évek múlva ki akarja azt olvasni, hogy ilyen meg olyan szarok voltunk. Ti nyertetek, jobbak voltatok, gratuláltunk. Ennyi.

PistolPete 2010.09.13. 08:39:50

Én elolvastam a szomszéd blogot is. Objektivitást keresni kár is lenne (akár itt akár ott), az mindenesetre érdekes, hogy amikor nálatok van helyzet, az mindjárt ziccernek minősül, ha nálunk van helyzet, az meg szerencsétlenkedés :) Mondom ezt úgy, hogy tudom, könnyen támadható felület ez rajtam, mivel nem láttam a meccset :)
Mint ahogy az is, hogy a felíveléseinket rendszeresen negatív felhanggal nevezitek "tipikusnak", holott nem egy és nem két gólt lőttünk már belőle. Nagyon jó példákat tudnék hozni kosárlabdából, hogy az eltérő stílusok is ugyanolyan hatékonyak tudnak lenni.Gyanítom ez keveseket érdekel, ezért majd inkább Csabinak tartok róla egy kiselőadást :)

Kellenek ezek a rangadók, mert megnő a blogok látogatottsága :)

tyetyo 2010.09.13. 23:48:01

@Gabrielt: isten ments, hogy a szofisztikált lelkedbe gázoljak általam mélyen tisztelt Gáborom, de én nem a túlzásaidat kommentáltam, hanem Karesz kommentjét, ami nem túlzás, hanem hazugság. A játék képe alapján nem volt benne a döntetlen a meccsben, de valóban lehetett volna bizonyos szituációk másként alakulása esetén a vége egy döntetlen. De a játék képe, ha kizárólag a játék minőségét, a hibák és jó megoldások arányát nézzük, nem kiegyenlített csatát mutatott. ÉS EZ FÉLIG AZ ÉN BLOGOM IS!!! :))) Az én összefoglalóm egyébként - ha valakinek az első ottani kommentemből nem esett le - azért hemzsegett túlzásokban, mert sokat gonoszkodtatok velem és így egy kicsit visszaadhattam :)

Gabrielt 2010.09.14. 06:38:34

szofisztikált: kifinomult,igényes, művelt, elegáns, bölcsességgel, tapasztalattal megalkotott, kidolgozott, profi, nem laikus - megtisztelsz... vékony a mezsgye a hazugság és túlzás között jelen esetben, legalább annyira, mint az első félidei 6-7 gólos vezetésetek illuziója... de ezt te is tudod :) szerintem lassan a meccseket le se játszuk, sorsoljuk ki az eredményt, és vitassuk meg :))))

Csoki bá 2010.09.14. 08:19:48

Gáborral kell egyet értsek. Mi azok az akadályosok, akik pályára léptek ezen a meccsen az Akadály színeiben így láttuk 2-1-nél benne volt az, hogy begyötrünk, vagy ahogy Csabi írja beszerencsétlenkedünk egy gólt. Akkor döntetlen, és nyilván nem erőltettük volna tovább a támadásokat. Akkor valószínű ki tudtuk volna húzni. Nyilván ezt a Dögök(Csabi most Te is Dög vagy) nem így látják, nem is kell, hogy így lássák, hisz a 4-0-ás vereségüket is úgy látták, hogy nekünk csak szerencsénk volt, és nagyon gyengén játszottunk, de persze senki nem ment tőlünk át a Sördög blogra, hogy ez az egész hazugság. Így láttátok rendben van, de mi meg így látjuk, és ezt is el kellene fogadni, nem pedig tüskéket szórni, nem méltó viselkedés ez egy Akadályoshoz:), a Sördög az más tészta:) De azért szerintem egy sportszerű, és jó iramú meccs volt, és gratula mindenkinek, aki hozzájárult ehhez. <br> <br>
<b>Más:</b> <br>
A meccsen nyújtott teljesítményemmel, méltóvá váltam arra, hogy vasárnap reggel én őrizzem a Sördögök kapuját. Köszönöm a megtiszteltetést:)

Gabrielt 2010.09.14. 08:23:09

Hát már ezért megérte :) "Gáborral kell egyet értsek"

Yonderboi 2010.09.17. 09:36:08

@tyetyo: Most eszmélek!! Hazugság amit írtam???? Ez egy kicsit erős kifejezés mert önérzetes emberként nem teszem ezt zsebre. Nem szoktam hazudni mert nem az én stílusom, de véleményt alkotok!!!!
süti beállítások módosítása